©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

Waarom kiezen voor Krav Maga Hybrid?

1.  vanaf het begin train je het volledige systeem

2. geen verplichte examens

3. kleine groepen: optimale instructie

4. binnen 6 weken kun je al een 'advanced student' zijn

 • Over Krav Maga Hybrid

  Meer V

  Krav Maga Hybrid (KMH) is een effectief vecht- en zelfverdedigingssysteem, voor iedereen toegankelijk. Wij zijn niet commercieel en werken daarom niet met rangen of met verplichte examens.

  Wel bieden wij technische trainingen, drill-training, en echte reality checks aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om binnen en buiten zijn comfort-zone te trainen en zo zijn of haar niveau te bepalen.

  Wij verzorgen trainingen voor zowel particulieren als bedrijven (overheid &  beveiligingsinstellingen etc.)

   

  KMH is een speciaal voor de straat ontwikkelde vorm van zelfverdediging die alle aspecten daarvan coverd, variërend van berovingen, intimidatie in alle verschijningsvormen, geweldadige aanvallen 'vanuit het niets', terreuracties, gewapend geweld, etc.

   

  Krav Maga Hybrid  is onze unieke keuze op het gebied van zelfverdedigingsystemen, gebaseerd op Filipino Martial Arts, Defence Lab, traditioneel Krav Maga en andere relevante straat gerelateerde systemen.

   

  KMH  is een doorontwikkeling van de traditionele Krav Maga systemen; the evolution of traditional Krav Maga.

   

  Enkele kenmerken:

   

  1. KMH combineert de beste elementen van verschillende gevechtssystemen met de Israëlische mentaliteit: “Dit is het probleem – dat is de oplossing?”

  2. Geen enkele techniek is afhankelijk van geslacht, postuur of kracht. Alle technieken moeten altijd toepasbaar zijn voor iedereen, ongeacht een eventueel fysiek nadeel.

  3. Het belang van preventieve aanvallen uit zelfverdediging erkent dat actie altijd beter is dan reactie.

  KMH is geen verdedigend maar een aanvallend systeem onder het motto

  DEFENCE IS FOR SUCKERS

  ​4. Waar traditioneel Krav Maga leunt op sportieve gevechtstechnieken uit het (kick-)boksen, MMA e.d. bestaat  het fundament van Krav Maga Hybrid louter uit oorlogsgerelateerde gevechtssystemen.

  De straat trekt zich helaas weinig  aan van sportieve regelgeving ter voorkoming van blessures.

  5. Waar 'multiple opponent trainingen' in traditioneel Krav Maga sporadische exotische uitjes zijn is het in de KMH-les basis; elke techniek wordt in dezelfde les onder de druk van meerdere tegenstanders getraind.

   

   

  ​We houden de term Krav Maga in onze naam voorlopig aan. Onze benadering is immers een weerspiegeling van datgene waarop Krav Maga oorspronkelijk - voordat het een doorgedraaide commerciële business werd, waarbj de chte effectiviteit uit het oog werd verloren - is gebaseerd.

  We hebben ontzettend veel gehad aan de ervaringen die we hebben opgedaan in het trainen met verschillende Israëlische gevechtsvormen.

 • Jouw vragen ... onze antwoorden ...

  Meer V

  Kan ik ook 1x per week komen trainen?

   

  Krav maga leren vraagt inzet, toewijding, discipline en meer. Het is niet een invulling van een leeg uurtje dat we nog ergens in de agenda hadden. Wil je serieus Krav Maga leren en kunnen toepassen dan heb je minimaal 2x per week training nodig. Het lesprogramma is gebaseerd op 2x per week trainen. Helaas is iedereen druk tegenwoordig en wil men naast Krav Maga nog sporten of hobbies hebben. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en kiezen. Op 1x per week trainen is ons programma niet ingesteld.

  --

  Ik heb al tegen 5 man gevochten en daar waren zelfs 2 man bij met een mes, ik heb ze allemaal in prak geslagen. Kan ik bij u komen trainen?

   

  Neen, blijf thuis en zet nog een Rambo film op en bestudeer de Youtube-masters. Wij kunnen je niets meer bijbrengen!

  --

  Wanneer kan ik, als beginner, starten?

   

  Altijd. Je traint mee in de groep, krijgt een gevorderde student toegewezen en je leert supersnel. Er is geen beginnersklas, dus je kan direct het hele systeem trainen!

  --

  Waarom is dit systeem - Krav Maga Hybrid - zo effectief?

   

  Onze aanpak. We streven naar een snelle progressie. Bij ons bent u een leerling. U komt om iets te leren en het is onze taak om dat op een efficiënte manier aan te pakken. Geen stoere verhalen maar feiten, geen tovenarij en ingestudeerde dansjes maar werkende technieken en concepten. Geen 400 technieken maar een beperkte set, geen tientallen verplichte  examens.  Alles is toegestaan. Fair play telt op straat niet, je leert de taal van de 'bad-guy'.

  --

  Zijn alle KRAV MAGA's hetzelfde?

   

  Nee! KRAV MAGA is geen beschermde term, het betekent gewoon 'close combat' of afgeleide termen uit het Hebreeuws. Efficiëntie en stijl verschillen sterk bij de verschillende clubs.

  --

  Waarom zou je dan Krav Maga Hybrid kiezen uit alle stijlen?

   

  Krav Maga Hybrid is een eerlijk, effectief systeem. Geen politiek, niet commercieel, geen hang naar het verleden, geen traditie maar innovatief en altijd op zoek naar het beste.

  --

  Hoe fit moet je zijn om aan de training deel te nemen?

   

  Je moet gewoon gezond zijn. Dik of dun, groot of klein, sterk of zwak. Het is allemaal van ondergeschikt belang. Het gaat om de mindset en wat techniek.

  --

  Wordt ik gedurende de training ook fysiek sterker?

   

  Ja. Absoluut. Jouw sportschool abonnement kan weg.

  --

  Hoeveel caloriën verbrand ik per training?

   

  Afhankelijk van de training van dat moment; ergens tussen 1 en 1100 kcal / training.

  Is jouw doel om af te vallen dan kun je beter Zumba o.i.d. gaan doen. Het is niet onze prioriteit.

  --

  Is het ook geschikt voor vrouwen?

   

  Jazeker. Het systeem is niet gebaseerd op kracht en gewicht maar efficiëntie.

  --

  Wat voor een uitrusting is vereist?

   

  Zwarte lange broek, zwart T-shirt, kruisbescherming, bitje en MMA handschoenen. Wil je het echt goed doen dan komen er trainingwapens bij.

  --

  Ik heb een bril en zonder zie ik weinig. Kan ik trainen?

   

  Ja. Het is een systeem voor iedereen!

  --

  Ik ben de vijftig al gepasseerd. Kan ik komen trainen?

   

  Jazeker. Zoals gezegd: Krav Maga Hybrid is een systeem voor iedereen! Check wel eerst even de gezondheid.

  --

  Hoe zit dat nou met wapens? Messen, stokken enzo?

   

  Krav Maga Hybrid besteedt veel tijd aan wapens; zowel de aanvallende als de verdedigende kant. Het is zelfs een integraal deel van het systeem. Er is een aparte wapentraining zodat je beter begrijpt waar je mee bezig bent. We oefenen geen fancy truukjes zoals op de meeste plekken.

  --

  Proeflessen zijn gratis zeker?

   

  Nee, die kosten €15,=. Daarvoor kom je twee keer meetrainen zodat je zoveel mogelijk aspecten meekrjgt van de soort training. Je kan dan een weloverwogen besluit nemen. Schrijf je daarna in dan krijg je die €15,= weer terug als een korting. Ja, dus eigenlijk wel gratis.

  --

  Wanneer zijn die proeftrainingen dan?

   

  Jouw eerste proeftraining is in Almere altijd op een maandag. Instappen kan het hele jaar door.

  In Amsterdam kun je elke woensdag starten met proeflessen.

  --

  Kan ik ook eens komen kijken?

   

  Ja dan kan. Maar we hebben liever dat je dan gelijk meedoet. Je bent er toch. En je krijgt dan een beter idee van wat er gebeurt.

  --

  Welk soort mensen traint Krav Maga Hybrid?

   

  Kantoormensen, ambtenaren, studenten, advocaten, mensen werkzaam in de zorg, politiemensen, huisvrouwen en -mannen, managers, artsen. Iedereen dus eigenlijk.

  --

  Is er ook een 'full-contact' training?

   

  Als je vol contact wil trainen dan kan dat zeker. Er moet dan wel wat beschermende kleding aangeschaft worden. Je bent er overigens niet toe verplicht.

  --

  Hoe ziet een gemiddelde training er uit?

   

  • Warming-up met functionele oefeningen • Techniek, tactiek en strategie training • box-training • scenario training • stress drills

  --

  Is het verplicht aan leveltesten deel te nemen?

   

  Nee. Iedereen leert hetzelfde. Wie dat bevestigd wil zien met een diploma o.i.d. kan getest worden. Maar ... kleurige banden,  stickers en patches halen je niet uit de ellende.

  M.a.w. we zijn hier niet zo levelachtig. Maar als je wil dan kan het.

  --

  Waarom vragen jullie geen VOG?

   

  Omdat zo’n bewijs niks zegt, niet kan voorkomen dat een totaal geestelijk gezond mens plots doorslaat en niks zegt over iemand die vroeger ooit eens een fout heeft gemaakt diezelfde fout een 2de keer zal maken. Wij zijn heel goed in het inschatten van onze klanten. De selectieprocedure is simpel en onze opvolging ook. Wie niet (meer) in de groep past komt er niet in of gaat eruit. Zonder discussie. Wie na verloop van tijd met ons systeem begint te werken (m.a.w. de niet-gecertificeerde instructeur gaat spelen als eenoog in het land der blinden) vliegt er onverbiddelijk uit. Geen respect (of te weinig) naar mede-sporters of de instructeur: jouw vliegbrevet ligt al klaar.

  --

  Zijn er verborgen kosten?

   

  Nee. Je betaalt een maandelijkse contributie.

  Organiseren we speciale workshops - zoals de maandelijkse reality-check training - dan zijn daar kosten aan verbonden maar je bent vrij mee te doen of niet.

   

 • Krav Maga Hybrid in juridisch kader ...

  Meer V

  Zelfverdediging, strafbaar of niet?

   

  In een agressieve situatie van intimidatie, bedreiging of fysiek geweld denk je niet altijd direct aan de juridische gevolgen van jouw handelen. Het toepassen van geweld is strafbaar in Nederland. Er bestaat geen ‘recht’ op zelfverdediging. Je kan alleen een beroep op noodweer doen.

   

  In Nederland is zelfverdediging, noodweer vastgelegd onder artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht. Vaak ontstaat de vraag tijdens Krav Maga Hybrid training: Wat mag ik doen?

   

  Het vermijden van een situatie is altijd de eerste prioriteit!

  In de meeste gevallen mag je niet direct terugslaan na een (niet al te harde) klap. Dat klinkt vreemd, maar als je kan afweren, ontwijken, wegrennen of lopen, moet je dit doen. Kan je niet ontkomen door bijvoorbeeld obstakels of sta je met de rug tegen de muur, in paniek, dan pas is noodweer aan de orde.

   

  • De aanval moet acuut zijn, of dreigt te beginnen.

  • Vluchten is niet mogelijk, je bent ingesloten, in paniek.

  • De wijze en intensiteit van reageren moet in verhouding staan.

   

  Het is geen zelfverdediging en dus strafbaar als je de confrontatie zelf opzoekt (door eigen schuld) of de ander provoceert en hierdoor een aanval uitlokt. Als de acute dreiging of aanval is afgelopen wordt een reactie daarna als tegenaanval en dus ook als strafbaar gezien.

   

  Wat is noodweer?

  Je mag jezelf, anderen en je bezittingen verdedigen als je slachtoffer dreigt te worden van een misdrijf. Met zelfverdediging kan het zijn dat je iets doet dat strafbaar is. Je kan dan een beroep doen op ‘noodweer’. Het noodweer moet in verhouding staan (proportionaliteit) tot de mate van agressie of dreiging en dat je ook niets anders had kunnen doen (subsidiariteit).

   

  ‘’Niet strafbaar is hij die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding.’’

   

  Wat is noodweerexces?

  In omstandigheden van hevige stress en emotie reageer je in een impuls. Het is moeilijk om rationeel te blijven handelen wanneer je bedreigd wordt. Het is mogelijk dat je de grenzen van noodzakelijke verdediging overschrijdt in je noodweer.

   

  ‘’Niet strafbaar is de overschrijding van de grenzen van noodzakelijke verdediging, indien zij het onmiddellijk gevolg is geweest van een hevige gemoedsbeweging, door de aanranding veroorzaakt.’’

   

  Je moet hierbij denken aan harder terug slaan dan nodig is om de aanval af te weren. Je gebruikt een wapen als met minder of zonder had volstaan. Of je blijft langer terugvechten dan strikt noodzakelijk is (tegenaanval). Een beroep doen op noodweerexces kan alleen als er sprake is van noodweer.

   

  Elk incident is complex en afhankelijk van veel factoren en uitzonderingen. Ben je terecht gekomen in een situatie van noodweer(exces)? Het is bij voorkeur verstandig om je verhaal eerst met een advocaat te bespreken voordat je een verklaring aflegt.

 • Zelfverdediging en vechtsport. Het verschil ...

  Meer V

  Starten met vechtsport of zelfverdediging?

   

  Als je de keuze krijgt tussen vechtsport of zelfverdediging, bijvoorbeeld Krav Maga Hybrid, lijkt het voor de meeste mensen hetzelfde. Dit is niet het geval.  Lees verder en ontdek in het kort wat de verschillen zijn.

   

  Vechtkunst als sport

  De algemeen bekende vechtsporten zijn judo, karate, aikido, jiujitsu, mma, muay thai en (kick)boksen. Elk met weer verschillende stijlen.

  Zijn vechtsport technieken niet te gebruiken om jezelf te verdedigen? Jawel, sommige technieken kan je goed toepassen. De opgebouwde vechtmentaliteit en het incasseringsvermogen is verder een pluspunt wat ook een belangrijk onderdeel is van zelfverdediging.

   

  Bij deze vechtsporten zijn vooraf vastgestelde regels en afspraken gemaakt. Er is een gecontroleerde omgeving. De mat, octagon of ring. Je hebt één duidelijke tegenstander, van gelijk formaat. Het is competitiegericht. Full- of semi contact. Natuurlijk zijn er verschillen in regels of beperkende technieken per vechtsport, ook wel martial arts genoemd. Na afloop van de partij win of verlies je. Je bent de beste in je gewichtsklasse of vechtkunst.

   

  Er valt niets te winnen

  Bij zelfverdediging zijn er geen regels of afspraken. De aanval/bedreiging vindt plaats buiten de trainingsruimte (dojo), in een onbekende omgeving of situatie. Vaak met meerdere tegenstanders en soms wisselend wapengebruik. Er is geen puntentelling. Geen sierlijke gevechtskunst of scheidsrechter die er aan te pas komt. Er valt niets te winnen. Je wordt als slachtoffer uitgekozen. Het is geen wedstrijd die stopt na een aantal minuten, ronden of (technisch) knock-out. Gewicht, leeftijd en niveau doen er niet toe. Man of vrouw.

   

  Verdedigingssysteem

  Bovengenoemde vechtsporten zijn door regels en competitie bijna geen zelfverdediging meer te noemen. De denkwijze en mentaliteit wordt anders getraind bij zelfverdediging. Aanvallers moeten zo snel mogelijk proportioneel ‘uitgeschakeld’ worden. Zonder gebruik van overmatig geweld. Als het niet anders kan met geweld (noodweer, artikel 41, WvS) jezelf - of anderen - direct in veiligheid brengen.

  Daarnaast heb je als professional beroepsmatig nog te maken met beroepshouding (denk aan politie, toezichthouders of beveiligers).

   

  Krav Maga Hybrid leert je dit te gebruiken, samen met stoot- en traptechnieken die ook in de vechtsport worden gebruikt. Je wordt voorbereid op alle mogelijke situaties.

   

  Wat heeft jouw voorkeur

  Krav Maga Hybrid en vechtsport in het algemeen zorgt voor één van de beste fitness workouts. Daarnaast zal het je fysieke en mentale zelfvertrouwen versterken. Je kan rekening houden met drie onderscheidende kenmerken. Wanneer je graag wilt starten en niet zeker weet waarmee, kijk dan eens naar het volgende.

   

  a• Eenvoudig te leren, functioneel trainen en effectief technieken toepassen.

  b• Alleen competitiegericht trainen voor wedstrijden (puntentelling).

  c• Vechtkunst beheersen en stijl perfectioneren op uitvoeringsniveau.

   

  Kies voor zelfverdediging (Krav Maga Hybrid) wanneer keuze nummer a• je het meeste aanspreekt. Als je voorkeur bij b• en of c• ligt, kies dan voor een bovengenoemde vechtsport. Je kan het natuurlijk ook altijd combineren.

   

  Benieuwd of Krav Maga Hybrid wat voor je is? Meer advies nodig? Bestudeer deze website of - beter nog - boek 2 proeflessen via de site.

   

   

 • Waar & Wanneer

    Krav Maga Hybrid

      Almere: Maandag en Donderdag 20:00 - 21:30 uur

      Utrecht: Dinsdag 20:45- 22:15 (alleen stud. UU en HU)

    Eskrima

      Almere: Donderdag 19:00 - 20:00 uur

    Bokszak Conditie Training

      Almere: Maandag 19:00 - 20:00 uur

    Personal Training Health & Fight

      Maandag t/m Donderdag: 10:00 - 16:00 uur

    Hybrid Combat Systems > specifiek voor professionals

    (beveiligers, BOA's,  politie, etc.)

      Training vindt plaats in Almere (zie KMH hierboven) als

      differentiatie tijdens de KMH-training. Ook na overleg elders

      en evt. op (werk-)lokatie

Contact

©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2019 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid